Vincent is gestart bij BRUT in januari 2010. Zijn interesse ligt voornamelijk bij projecten op het raakvlak tussen architectuur en publieke ruimte. Enkele sleutelprojecten van de laatste jaren zijn de scholen in Vilvoorde en Gooik, het sport- en cultuurcentrum in Koningslo en de heraanleg van de publieke ruimte in de dorpskern van Brakel.

In 2006 stuurde Vincent af als ingenieur-architect aan de Katholiek Universiteit Leuven. Tijdens de eerste jaren lag zijn focus op architectuur en interieurontwerp, maar werd later ook geboeid door stedenbouw en stadsontwerp. In zijn thesis ‘post-tsunami Urban design strategies in Southern Sri Lanka’, onderzocht hij hoe de natuurramp als een opportuniteit voor duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling gebruikt kon worden.

Na zijn studies werd Vincent lid van ‘Architecten zonder grenzen’. Via deze organisatie kreeg hij de kans om een stage van 6 maanden te lopen bij ‘Habitat Technology Group’ in Zuid-India. Deze NGO is gespecialiseerd in ecologisch bouwen met een lage bouwkost. In 2008 trok Vincent naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Hij werkte er gedurende een jaar bij Makeka Design Lab, een jong ontwerpbureau gericht op sociale ontwikkelingen en duurzaamheid.

Contact