Gunther is een van de oprichters van BRUT en verantwoordelijke voor de coördinatie van de architectuurprojecten. Hij heeft een uitgebreide ervaring opgebouwd in het ontwerp en de coördinatie van diverse architectuurprojecten van uiteenlopende schalen.

Na zijn studies van Ingenieur-Architect aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 2001, startte Gunther bij Luc Deleu’s TOPoffice om te werken aan de bekende lineaire utopische stad VIPcity. Daarna ging hij voor verschillende jaren aan de slag bij BOB361, Waar hij z’n kennis van praktische en technische details versterkte door te werken aan projecten van uiteenlopende schaal en complexiteit. Als projectarchitect was hij verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van sociale appartementen in Leuven en een nieuwe bibliotheek in Dendermonde.

Hij maakte ook deel uit van het winnende team voor de prestigieuze Europan 7 architectuurwedstrijd voor architecten jonger dan 40, met een project in Lausanne, Zwitserland. Samen met de rest van zijn team werd hij aangesteld als expert voor de verdere uitwerking van het richtplan Ouest-Lausannois.

Gunther heeft ondertussen 20 jaar ervaring als architect en bijna 15 jaar als oprichtend vennoot van BRUT. Hij kan een indrukwekkend portfolio voorleggen van succesvol uitgevoerde projecten die hij coördineerde, zoals de Scheldezichttoren, het administratief centrum van Willebroek, het sport- en cultuurcentrum in Vilvoorde en 5 scholen.

Contact