Thomas werkt sinds September 2014 bij BRUT. Hij heeft al veel masterplannen en ontwerpende onderzoeken afgewerkt, vaak in een multidisciplinair team in samenwerking met landschapsarchitecten, mobiliteitsdeskundigen of duurzaamheidsadviseurs. Enkele sleutelprojecten zijn het masterplan voor een klimaatneutrale wijk in Leuven, de conceptstudie voor de Abattoir-site in Anderlecht, de masterplannen voor universiteitscampussen in Gent en Sint-Katelijne-Waver en enkele projecten met een sterke landschappelijke focus zoals het Open Ruimte Perspectief in Nijlen en de masterplannen voor de Netevallei in Herentals of de oostelijke stadsrand van Nieuwpoort. In de meeste van deze projecten speelde participatie met stakeholders en het brede publiek een belangrijke rol.

Hij heeft ook ervaring in architectuur en het ontwerp van open ruimte, veelal waar concrete projecten voortvloeien uit stedenbouwkundige studies, zoals de heraanleg van publieke ruimte, bijvoorbeeld in Herentals, Schepdaal of Zwijndrecht, of woonontwikkelingen zoals in Mechelen, Kortenberg, Vilvoorde of Boortmeerbeek.

Thomas studeerde ingenieur-architect aan de KU Leuven (2007-2012). Tijdens de masters maakte hij kennis met het ontwerp van stadsprojecten en publieke ruimte. Zijn thesis ging over het innovatief hergebruik van modernistische kantoorgebouwen door Ethiopische handelaars in het stadscentrum van Johannesburg, Zuid-Afrika. Vervolgens volgde hij een internationale master in stedenbouw en ruimtelijke planning aan de KU Leuven (2012-2014). Hij werkte op verschillende schaalniveaus en actuele thema’s, vaak in een uitdagende en onbekende context, zoals een snelle verstedelijking en klimaatuitdagingen in Ca Mau op het zuidelijke puntje van Vietnam of de herbestemming van industriële sites in Vilvoorde. Zijn thesis “Shared Infrastructure” onderzocht het meervoudig gebruik van infrastructuur en de rol van infrastructuur in stedenbouw op basis van een case study van de herontwikkeling van voormalige staatslandbouwbedrijven in het noordelijke valleigebied van Tirana, Albanië.

Contact