Liza behaalde haar bachelor diploma in architectuur in 2014 (KNUCEA, Oekraïne). Tijdens haar bachelor jaren bracht ze een uitwisselingsjaar door aan de architectuurfaculteit in Lissabon, waar ze deelnam aan studio’s in landschapsarchitectuur en stadsontwerp.

Voor ze aan haar masterjaren begon werkte Liza als stagiair bij White Architects in Stockholm, voornamelijk aan huisvestings- en kantoorprojecten.

Van 2013 tot 2017 was Liza nationaal contact van Oekraïne voor de European Architecture Students Assembly EASA. Tot vandaag is ze nog een actief lid van deze organisatie.

In 2019 studeerde Liza af aan de International Master of Architecture at KU Leuven (Campus Sint-Lucas Gent). Haar masterthesis maakte deel uit van een ontwerpstudio over het herdenken van woonruimte in het kader van betaalbaarheid in de regio Brussel. Liza’s project was een politiek gedreven zoektocht naar de architecturale vorm, typologie en constructiemethode van wat het equivalent van een basisinkomen voor huisvesting zou kunnen zijn. Een gegarandeerde woning voor iedereen. Liza’s ontwerpvoorstel was gebaseerd op de analyse van de geschiedenis en filosofische uitgangspunten van het idee van het universeel basisinkomen.

Na ervaring opgedaan te hebben in verschillende architectuurbureaus in Brussel en Antwerpen, startte ze begin 2021 bij BRUT.

Contact