Francis neemt als één van de vennoten van BRUT sinds de oprichting de verantwoordelijkheid voor de stedenbouwkundige projecten op zich. Hij heeft zo een uitgebreide ervaring opgebouwd in het ontwerpen en begeleiden van uiteenlopende stadsprojecten van verschillende schalen.

In 2018 werkte hij de opleiding Executive MSC in Cities af aan de London School of Economics and Political Science, wat hem een internationale en geïntegreerde uitkijk op stadsontwikkeling opleverde. Sindsdien is hij als urban design consultant voor de Wereldbank betrokken geweest bij projecten op verschillende continenten.

Na zijn studies van Ingenieur-Architect aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 2001, verschoof zijn aandacht van de architecturale schaal naar de stedenbouwkundige. Hij volbracht hij zijn architectuurstage en in 2006 behaalde hij het diploma van Master in Ruimtelijke Planning en Stedenbouw. Ter aanvulling van zijn ervaring als ontwerper ging hij gedurende 3 jaar aan de slag als projectleider bij de Planningscel van de Stad Antwerpen. Deze ervaring kon hij nuttig gebruiken als docent ‘Project- en procesmanagement’ en ‘Communicatie en participatie’, aan de afdeling Stedenbouw van de Artesis Hogeschool in Antwerpen.

Francis woonde eerder gedurende 7 jaar in Kopenhagen, waar hij samenwerkingen met befaamde Deense bureaus opzette. Wat tot enkele ambitieuze projecten heeft geleid.

Contact