Lucas behaalde in 2021 zijn masterdiploma ingenieur-architect aan de UGent met afstudeerrichting architectuur en stedenbouw. Zijn thesis onderzocht aan de hand van een literatuurstudie hoe men kwalitatief kan verdichten in Vlaamse dorpen.

Tijdens zijn studies werkte hij mee aan de ontwikkeling van de ‘Toolbox Dorpse Architectuur’ in samenwerking met AR-TUR, het centrum voor architectuur en stedelijkheid in de Kempen. De toolbox toont met een scala aan voorbeelden en projectverhalen, dorpse figuren en tactieken hoe collectief wonen in dorpen beter kan

Na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij Architecture Workroom Brussels, een cultureel innovatiehuis voor de transformatie van de sociale en fysieke leefomgeving. Hier onderzocht hij hoe de energietransitie in goede banen geleid kan worden en hoe we van al onze wijken Positive Energy Districts kunnen maken. Ook werkte hij mee aan het project ‘Rotterdams stadsbeheer voor de toekomst’, waar hij naging hoe de departementen Stadsontwerp en Stadsbeheer efficiënter kunnen samenwerken om winsten in het beheer en ontwerp van de publieke ruimte te boeken.

Sinds februari 2022 is Lucas aan de slag bij BRUT. Hier is hij betrokken bij de ontwikkeling van de voormalige industriële site Lips in Boortmeerbeek naar gepaste en dorpse meergezinswoningen.

Contact