BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Gunther Slagmeulder

Contact informatie

telefoon
+32 (0)497 53 63 91
mail
francis@brut-web.be

Francis de Wolf

Ingenieur-Architect, Stedenbouwkundige, Bestuurder

Francis neemt als één van de vennoten van BRUT sinds de oprichting de verantwoordelijkheid voor de stedenbouwkundige projecten op zich. Hij heeft zo een uitgebreide ervaring opgebouwd in het ontwerpen en begeleiden van uiteenlopende stadsprojecten van verschillende schalen.

In 2018 werkte hij de opleiding Executive MSC in Cities af aan de London School of Economics and Political Science, wat hem een internationale en geïntegreerde uitkijk op stadsontwikkeling opleverde. Sindsdien is hij als consultant voor de Wereldbank betrokken bij studies voor transit-oriented development rond de metro in Quito, Ecuador.

Na afwerking van zijn studies van Ingenieur-Architect aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 2001, verschoof zijn aandacht van de architecturale schaal naar de stedenbouwkundige. De volgende jaren werkte hij in verschillende ontwerpbureaus in België en Italië aan projecten waarin beide schalen overlappen en volbracht hij zijn architectuurstage.  In 2006 behaalde hij het diploma van Master in Ruimtelijke Planning en Stedenbouw. Ter aanvulling van zijn ervaring als ontwerper ging hij aan de slag als projectleider bij de Planningscel van de Stad Antwerpen, waar hij gedurende drie jaar verantwoordelijk was voor een grootschalig herontwikkelingsproject in de Europarkwijk op Linkeroever (IGLO) en een Europees kennisuitwisselingsproject rond de herontwikkeling van naoorlogse sociale hoogbouwwijken. Deze ervaring als projectleider kon hij nuttig gebruiken als docent ‘Project- en procesmanagement’ en ‘Communicatie en participatie’, aan de afdeling Stedenbouw van de Artesis Hogeschool in Antwerpen.

Francis woont nu in Denemarken, waar hij actief op zoek gaat naar samenwerkingen met Deense bureaus, wat reeds tot enkele ambitieuze projecten met C.F.Møller en COBE heeft geleid. Hij reist regelmatig naar België om de Belgische projecten op te volgen.