explore

Participatietentoonstelling in Achterbos Mol

07/12/2023

Met ruim meer dan 100 mensen was het een mooie opkomst voor de participatietentoonstelling in Achterbos, Mol! De dorpsbewoners waren geïnteresseerd, respectvol, luisterden naar elkaar, discussieerden, werkten hard en genoten van dit sociale evenement. Tegelijkertijd zorgde dit voor heel wat nieuwe input waarmee we verder aan de slag kunnen gaan voor het masterplan voor de dorpskern!

Samen met Gemeente Mol, Spatie maakt ruimte, Atelier Romain

Buurtmoment in de Ravensteinwijk in Tervuren

02/12/2023

Buurtparticipatie rond de toekomst van de Ravensteinwijk in Tervuren. We waren blij dat we eindelijk onze ideeën konden delen met de buurtbewoners en te zien dat de boodschap duidelijk overkwam. Momenten zoals deze helpen ons om met beide voeten op de grond te blijven staan en te focussen op de essentie van onze opdracht: een strategische verdichting met woonvormen voor specifieke doelgroepen en tegelijkertijd de leefbaarheid in de wijk als geheel verbeteren.

Samen met Gemeente Tervuren Spatie maakt ruimte, Leidsman, Driekwart Groen

Officiële start der werken aan het Schumanplein

22/11/2023

Vandaag werden de werken op het Schumanplein officieel gestart met een eerste spadesteek in het bijzijn van Karine Lalieux, Federaal Minister van Beliris; Elke Van de Brandt, Brussels Minister van Mobiliteit Van den Brandt; Ans Persoons, Brussels Staatssecretaris voor Stedenbouw; Alain Hutchinson, Brussels Commissaris voor Europa en Internationale Organisaties en Ilze Juhansone, Secretaris-Generaal van de Europese Commissie. Samen met onze Deense collega’s van COBE waren wij aanwezig om het project toe te lichten aan de pers. Wij kijken uit naar vlotte werken in de komende jaren en nog meer naar het eindresultaat!

Bureau-uitstap naar Londen

23/10/2023

Dit jaar trokken we allemaal samen naar Londen, een stad die overloopt van energie en inspiratie. We bezochten de herontwikkelde wijken Kings Cross en Olympic Park, en natuurlijk ook de obligate klassieker, het Barbican Centre. Wat de trip dit jaar extra uniek maakte waren de lokale contacten die ons persoonlijk konden rondleiden en ons een echt diepgaande indruk van verschillende projectsites konden bezorgen. Spparc Studio gaf ons een uitgebreide tour in het geprijsde Borough Yards vlakbij London Bridge en onze vriend Adam van Barnet Council nam ons een dagje mee naar enkele van de grootse herontwikkelingszones in Noord-London in de wijken Collindale en Brent Cross. Daarnaast lieten we ons natuurlijk ook culinair verwennen met lekkernijen vanuit elke hoek van de wereld! We kijken al uit naar ons volgende bezoek.

Zomerfeestje met Areal!

06/07/2023

Dit jaar vierden we ons jaarlijkse zomerfeestje samen met onze vrienden van Areal. Na vele jaren van succesvolle samenwerking was meer het tijd dan tijd om onze vriendschap te verzegelen met een gezellige avond. Areal had hiervoor een unieke locatie gevonden, op het dakterras van Pakt bij het Groen Kwartier in Antwerpen. We danken hen voor de mooie avond, met mix van bijpraten, ideeën delen en terugblikken op de geweldige projecten waaraan we samen hebben gewerkt gedurende de jaren. Op naar meer!

Leefbuurt Halle in publicatie

01/06/2023

Onze voorstellen voor de Don Boscowijk in Halle werden opgenomen in de publicatie ‘Leren van Leefbuurten’ van E. Aerts en J.Mabilde vanuit de Vlaams Bouwmeester. Met het leefbuurtenproject wordt er getracht gemeente te begeleiden die “een kwaliteitssprong willen maken bij de geplande herinrichting van de publieke ruimte in één van hun wijken. Zeven geselecteerde steden en gemeenten worden ondersteund in de transformatie van een woonbuurt tot een échte Leefbuurt. Een Leefbuurt wordt maximaal ingericht vanuit het oogpunt van wandelaars en fietsers, is gezond en aangenaam om in te verblijven, nodigt uit tot ontmoeting en biedt meer ruimte voor ontspanning, groen en water. Aan deze begeleiding wordt een leertraject gekoppeld dat inzichten oplevert voor andere projecten en toekomstig beleid.” BRUT is verantwoordelijk voor de leefbuurt in Halle.

Toast op 15 Jaar Brut!

15/05/2023

Onlangs hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt en gevierd: 15 jaar Brut! Het werd een onvergetelijke gebeurtenis met een verjaardagsfeest dat vrienden, collega’s en het hele Brut team bijeenbracht. Het ging door in Au Bassin met een optreden van Joy Wellboy, een dj-set van Nixie en een buffet van Syrische lekkernijen door We Exist dat iedereen deed watertanden. De sfeer was electrisch. Het meest hartverwarmende deel van de avond was het zien van zoveel bekende gezichten – vrienden die deel hebben uitgemaakt van onze reis en collega’s die hebben bijgedragen aan ons succes – verzameld op één plek. Misschien moeten we hier wel een jaarlijkse traditie van maken?

Op vele jaren van innovatie, samenwerking en gedeeld succes. Bedankt aan iedereen die heeft geholpen om van deze viering iets speciaals te maken!

Genua

16/01/2023

BRUT werd uitgenodigd door de orde van Architecten in Genova voor een presentatie van hun projecten in het kader van het Rubensjaar dat plaats vindt in de stad. Het idee was om een dialoog op te starten tussen de architectuur in Italië en Vlaanderen. Het decor was één van de palazzo’s die Rubens inspireerden tijdens zijn verblijf in de stad. Een heel interessante ervaring! Nogmaals dank voor de uitnodiging Architetti Genova!

Meer over dit initiatief leest u hier.

Kleine zennepark wint ARC22 Stedenbouwprijs

29/11/2022

Met veel enthousiasme delen we mee dat Klein Zennepark de overwinning behaalde in de categorie Stedenbouw tijdens de jaarlijkse Arc Awards, gepresenteerd door het tijdschrift ‘De Architect.’ Ons project, ‘Het Kleine Zennepark,’ in samenwerking met OKRA, sprong eruit in Brussel vanwege de innovatieve aanpak om een stadsdistrict nieuw leven in te blazen.

De ontwerpaanpak is doelgericht en brengt frisse lucht en open ruimte naar een dichtbebouwd gebied. De nadruk op sociale cohesie blijkt uit diverse ontmoetingsplekken, zoals scholen en culturele centra, die een gevoel van gemeenschap bevorderen.

We danken ‘De Architect’ en de Arc Awards voor de erkenning van de inspanningen achter ‘Het Kleine Zennepark.’ Deze prestatie motiveert ons om de grenzen te blijven verleggen in ons streven naar buitengewone stedelijke transformaties.

Kantoortrip naar Nantes

24/10/2022

Elk jaar trekken we met het kantoor naar een andere bestemming op zoek naar inspiratie en een mooie ervaring met het team. Dit jaar gingen we naar Nantes. De unieke mix van historische charme en hedendaagse stadsuitbreiding was de basis voor een geslaagd uitje. Nantes heeft een sterke recente geschiedenis van goed gecoördineerde stadsontwikkeling, met als grootste uithangbord de gigantische ontwikkeling van île de Nantes. Maar er is zoveel meer. We genoten specifiek van Le Lieu Unique, La Maison Radieuse, onze boottocht naar Little Atlantique en la caserne Mellinet met de knappe school door RAUM architectes die zo vriendelijk waren om ons uit te nodigen in hun kantoor. Aanrader!

Wat een jaar!

01/08/2022

Ter afsluiting voor de vakantie maakten we een overzicht van alle projecten waar we dit laatste jaar gewerkt hebben, van midden 2021 tot nu. We kwamen uit op niet minder dan 42 projecten, bijna 1 project voor elke werkweek van het jaar. Dank aan ons fantastisch team en aan onze klanten om dit mogelijk te maken. Iedereen een prachtige zomer gewenst!

Instagram Take Over! Women in Architecture Belgium

20/06/2022

De Vrouwen van BRUT nemen deze week de Instagrampagina van @womeninarchitecturebelgium over. We nodigen iedereen uit om eens een kijkje te nemen!

https://www.instagram.com/p/CfBvjg4ja7X/

Met trots stellen wij onze nieuwe website en logo voor!

09/06/2022

BRUT bestaat ondertussen al een hele tijd, bijna 15 jaar om precies te zijn. Wij hebben een mooi portfolio kunnen uitbouwen met spannende en ambitieuze projecten samen met ons getalenteerd, geëngageerd en creatief team dat stapsgewijs meegegroeid is. Terwijl we blijven groeien als bedrijf zijn onze waarden en toewijding met betrekking tot ons werk onveranderd – het zoeken naar duurzame, vindingrijke en geïntegreerde oplossing voor de gebouwde omgeving rond ons.

Een speciaal dankwoordje voor de Leuvense grafische studio Kpot, met wie we met veel plezier hebben samengewerkt.

Team rond BRUT aangesteld voor raamcontract masterplanning in Mol!

09/06/2022

Mol is een snelgroeiende gemeente en er staat heel wat te gebeuren op het vlak van stadsontwikkeling in de volgende jaren. Daarom werd er gezocht naar een team om de verschillende ontwikkelingen op elkaar af te stemmen en te kaderen binnen een gemeenschappelijke toekomstvisie. Het team rond BRUT, met Spatie maakt ruimte als planningsexpert, Atelier Romain als landschapsarchitect en Suunta als mobiliteitsdeskundige, werd hiervoor geselecteerd. We kijken ernaar uit om de volgende jaren deze mooie gemeente en z’n inwoners beter te leren kennen.

Het nieuwe regionale politiekantoor Schelde-Leie krijgt vorm

13/05/2022

De ruwbouw van het nieuwe politiekantoor is volop in gang. Het ontwerp van het politiekantoor is gevormd door z’n rijke context met een mooi agrarisch landschap met vijver aan de ene kant en de bebouwing langs de gewestweg N60 aan de andere. Het gebouw moet een baken bij het landschap worden.

Team: BRUT, STYFHALS architecten, Land, IBO – Integer Bouwen and Investpro

Landmark in het landschap

Lente in het nieuwe gemeentecentrum van Wezembeek-Oppem

13/05/2022

Nu het publieke deel van het project, met de bibliotheek, het administratief centrum, de sporthal en de school in gebruik genomen is, komt het gemeentecentrum langzaam tot leven. De woongebouwen zijn ook al vergevorderd en de aanleg van de groene pleinen en parken zal uiteindelijk de kers op de taart zijn die het geheel verbindt. Wordt vervolgd…

Team: BRUT, Areal Architecten, a2d, Ontwerpbureau Pauwels, Van Roey Vastgoed

Een hedendaags dorpsproject