Kristýna werkt bij BRUT sinds 2021. Tot heden heeft ze vooral op stedenbouwkundige projecten gewerkt, bij voorbeeld het Park van de Kleine Zenne in Brusselse Anderlecht, masterplan voor het centrum van Tessenderlo of het nieuwe ontwerp voor de sociale-huiswesting wijk Ter Hilst, Hasselt. Naast architectuur en stedenbouw brengen deze projecten ook andere aspecten van haar interesse samen, met name ecologie, sociodynamica of participatief onderzoek en ontwerp. Ze leert graag over Belgische architectuurgeschidenis en kleine culturele bijzonderheden.

Kristýna behaalde haar bachelordiploma Architecture and Civil Engineering aan de Technische Universiteit in Praag en haar masterdiploma Architecture, Urbanism and Building Sciences  aan de Technische Universiteit in Delft, waar ze in 2015 afstudeerde.

Na haar verhuis naar België heeft Kristýna een stage gedaan in BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, Brussel. Daarna werkte ze enkele jaren voor het Vlaams Architectuurinstituut als organisator en curator van architectuurtentoonstellingen en een medewerker voor publicaties, zoals de reeks Architectuurboek Vlaanderen. In 2020 stapte ze terug in de architectuurpraktijk, eerst als zelfstandig architecte en daarna als onderdeel van het BRUT-team.

Contact