Kristýna werkt bij BRUT sinds 2021. Tot nu toe heeft ze op verschillende stedenbouwkundige projecten gewerkt, bij voorbeeld het Kleine Zennepark in Anderlecht of het masterplan voor het centrum van Tessenderlo. Ook is ze betrokken bij architectuurprojecten, zoals de nieuwe ontwikkeling op een voormalige industriezone in Boortmeerbeek. Naast architectuur en stedenbouw brengen deze projecten ook andere aspecten van haar interesse samen, met name ecologie, sociodynamica of participatief onderzoek en ontwerp. Ze leert graag over Belgische architectuurgeschidenis en kleine culturele bijzonderheden.

Kristýna behaalde haar bachelordiploma Architecture and Civil Engineering aan de Technische Universiteit in Praag en haar masterdiploma Architecture, Urbanism and Building Sciences  aan de Technische Universiteit in Delft, waar ze in 2015 afstudeerde.

Na haar verhuis naar België heeft Kristýna een stage gedaan in BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, Brussel. Daarna werkte ze enkele jaren voor het Vlaams Architectuurinstituut als organisator en curator van architectuurtentoonstellingen en een medewerker voor publicaties, zoals de reeks Architectuurboek Vlaanderen. In 2020 stapte ze terug in de architectuurpraktijk, eerst als zelfstandig architecte en daarna als onderdeel van het BRUT-team.

Contact