BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Gunther Slagmeulder

Contact informatie

telefoon
+32 (0)2 450 99 00
mail
vincent@brut-web.be

Vincent Van Den Broucke

INGENIEUR-ARCHITECT

Vincent studeerde in 2006 af als ingenieur-architect aan de Katholieke Universiteit Leuven. De drie eerste jaren van zijn studie focuste hij op architectuur en interieurontwerp. In de laatste twee jaar raakte hij geboeid door stedenbouw en stadsontwerp.

Na zijn studie werd hij lid van ‘architecten zonder grenzen’. Via deze organisatie kreeg hij de kans om 6 maanden stage te lopen bij ‘Habitat Technology Group’ in Zuid-India. Deze NGO is gespecialiseerd in projecten gebaseerd op ecologisch bouwen met een lage bouwkost.

Na deze ervaring in India ging Vincent een jaar aan de slag bij ‘architectenbureau janmaenhout’ waar hij meewerkte aan projecten van verschillende schaal. In 2008 trok hij naar Kaapstad in Zuid Afrika. Hij werkte er gedurende een jaar bij Makeka Design Lab, een jong ontwerpbureau gericht op sociale ontwikkelingen en duurzaamheid.

Sinds begin 2010 heeft hij zich bij BRUT aangesloten. Hij werkt er voornamelijk mee aan projecten op het raakvlak tussen architectuur en publieke ruimte.