BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Gunther Slagmeulder

Contact informatie

telefoon
+32 (0)2 450 99 00
mail
thomas@brut-web.be

Thomas Lenaerts

Ingenieur-architect, stedenbouwkundige

In 2007 begon Thomas aan de opleiding ir-architect aan de KUL. Tijdens de master maakte hij kennis met het ontwerp van stadsprojecten en publieke ruimte. Zijn thesis handelde over het inventief hergebruik van modernistische hoogbouw door Ethiopische handelaars in het voormalige zogeheten ‘blanke’ centrum van Johannesburg, Zuid Afrika.

Vervolgens schreef hij zich in voor de internationale master of urbanism & strategic planning (mausp). Dit bood de mogelijkheid om veldwerk te gaan doen in de Mekong delta in zuidelijk Vietnam, om via het ontwerp van landschap de regio klaar te maken voor ontwikkelingsdruk en klimaatsverandering. Vervolgens werkte hij aan een project op schaal van de Brusselse regio, met een focus op industrieel erfgoed rond Vilvoorde. Zijn thesisstudio ging over een geïntegreerde aanpak van (mobiliteits)infrastructuur, en vond plaats in Tirana, Albanië. Zijn projectvoorstel ontwikkelde een ruimtelijke toekomstvisie om de ongecontroleerde wildbouw en volkstoeloop op de voormalige Communistische landbouwgebieden in de vallei ten noorden van Tirana aan te pakken.

Tussen beide masters door, in het najaar van 2012, kon Thomas vanwege enkele vrijstellingen alvast een semester praktijkervaring opdoen bij een Leuvens architectenbureau (a33 architecten). Sinds september 2014 werkt hij bij BRUT. Thomas werkt voornamelijk aan stedenbouwkundige projecten en projecten in de publieke ruimte.