BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Architectuur

Masterplan herlokalisatie gemeentelijke diensten en OCMW

STADSFOYER

WILLEBROEK

De bedoeling van het masterplan is om tegelijkertijd het patrimonium en de dienstverlening van de stedelijke diensten te optimaliseren. De verschillende verspreide locaties worden bestudeerd en er wordt onderzocht hoe we tot een grotere clustering, centraal in de gemeente, kunnen komen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het idee van de stadsfoyer.

Pal in de kern van de gemeente hebben we de site van het oude gemeentehuis, de feestzaal en de te slopen school, waar het nieuwe administratief centrum zal worden gelokaliseerd. Centraal in het nieuwe concept voor deze site staat het idee van een foyer, die alle activiteiten en gebouwen met elkaar verbindt. De foyer is een aaneenschakeling van buitenruimtes, overdekte plekken en binnenruimtes die voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Het oude gemeentehuis zal voor vergaderingen en ceremonies worden ingezet. De feestzaal zal het culturele hart van de gemeente vormen. Nieuwe binnenplaatsen brengen licht binnen en toveren de donkere ruimte onder de feestzaal om tot een overdekte cultuurmarkt. Het nieuwe administratief centrum is opgebouwd rond een uitnodigend inkomplein dat een nieuwe ontmoetingsplek in de gemeente kan worden.

Projectgegevens

Opdracht

Opmaak van een masterplan voor de herlokalisatie van de gemeentelijke diensten en OCMW

Samenwerking

Util (ingenieur stabiliteit en technieken), Bureau Bouwtechniek (adviseur duurzaamheid)

Locatie

Willebroek

Schaal

Grondgebied gemeente

Opdrachtgever

Gemeente Willebroek

Status

Afgerond, 2009

Afbeeldingen