BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Stedenbouw

Masterplan voor de herontwikkeling van de site Agnetendal

Rond de vesten

Peer

De projectsite betreft de kavel van de Agnetendal school, die op haar beurt gebouwd is op de locatie van een voormalig klooster dat vermeend werd opgericht in 1384. De bedoeling van de stedenbouwkundige studie is om de site, die door de school verlaten zal worden, tot een nieuwe woonontwikkeling om te vormen. De site is heel strategisch gelegen binnen Peer, aan de rand van de vroegere omwalling die vandaag nog duidelijk leesbaar is in de ringstructuur van de Vesten.

De eerste uitdaging bestaat erin de oude omwalling leesbaar te maken en tegelijkertijd een gepaste overgang te maken naar de minder dichte bebouwingstypologie├źn buiten de Vest. Een tweede uitdaging is om een voldoende dichte, hedendaagse ontwikkeling te maken die toch past bij de dorpse en landelijke sfeer van Peer. Een laatste uitdaging betreft de ontsluiting en het parkeren. We willen de auto zo afwezig mogelijk maken in de nieuwe ontwikkeling maar toch streven naar een bereikbare wijk met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.

In totaal betreft de ontwikkeling een 150-tal woningen, verdeeld over verschillende typologie├źn, groottes en doelgroepen.

Projectgegevens

Opdracht

Opmaak van een masterplan en beeldkwaliteitsplan architectuur en publieke ruimte voor een nieuwe woonwijk rondom op een oude schoolsite in het centrum van Peer

Locatie

Peer

Schaal

2,8 ha projectgebied

Opdrachtgever

NV Compass, Jansen Real Estate

Status

Afgerond, 2014

Afbeeldingen