BRUT | Antoine Dansaertstraat 92, 1000 Brussel
info@brut-web.be | +32 (0)2 450 99 00 |
Nederlands English
Architectuur

Nieuwbouw van een collectief woonproject

Op de rand van de vallei

Sint-Genesius-Rode

Op een prachtig perceel in de groene rand ten zuiden van Brussel, met zicht op de vallei van de Molenbeek en de kerk van Sint-Genesius-Rode, krijgt een collectief woonproject vorm. We stellen een schakeling van woningen voor waarbij doorzichten naar de vallei bewaard blijven. De woningen worden in de helling geschoven, zodat alle woningen zich maximaal integreren maar ook een weids uitzicht behouden op het landschap. De woningen onderaan bezitten een ruime tuin aansluitend op het collectieve groen, de woningen erboven krijgen een dakterras met uitzicht over de dorpskern van Sint-Genesius-Rode.

We gaan op zoek naar collectieve meerwaarde voor de bewoners, met een gedeelde toegang die de individuele inkommen naar de woningen verzamelt, met een uitnodigende luifelstructuur en met een gezamenlijke parking verborgen in de helling.  Alle woningen hebben een ruime private buitenruimte die wordt aangevuld met een collectieve landschappelijke tuin. In deze tuin worden verschillende functies geïntegreerd, zoals een zwembad, een barbecueplek en een tennisbaan, maar krijgen ook collectieve duurzame technieken zoals een retentievijver een plek. Luxueus wonen in een uniek collectief landschap.

Projectgegevens

Opdracht

Een stedenbouwkundige studie en voorontwerp van private woningen

Locatie

Sint-Genesius-Rode

Schaal

800 m² vloeroppervlak

Status

In opmaak, voorontwerp

Afbeeldingen