BRUT | Løgstørgade 2, 2100 Kopenhagen
Nederlands English
Architecture

A new primary school and nursery

OLD SCHOOL – NEW SCHOOL

NINOVE, BE

The layout is defined by the long and narrow shape of the project site and the position of the existing school building that will be renovated. The new volume is placed parallel to existing building. A covered playground connects the 2 buildings. The two buildings can both be operated autonomously or as a whole.

The buildings leave space for an entrance square on the street side. This square accentuates the school entrance and provides parking facilities for bicycles and cars. The other side of the project site has a green and natural character and will serve as playground with a secondary entrance for pedestrians and cyclists. The school site is situated in the centre of a village. We integrate saddle roofs into the contemporary architecture to connect to the village architecture.

The new building has 2 floors, with the administrational services, 3 classrooms and the school restaurant on the ground floor and 3 more classes and a multifunctional hall on the first floor. The position of the school restaurant on the street side makes it possible to use this space independently from the rest of the school.

Project Facts

Scope of work

Design and execution of a new building for the primary school and kindergarten

Collaboration

BO architecture (architecture),HoeBa (project support), Studie 10 (structural and installation engineer), LAND (landscape architect)

Location

Ninove, BE

Scale

1.150 m² floor area

Client

Scholen Van Morgen, AG RE COPid

Contractor

Strabag

Status

Completed, 2017

Photography

Steven Neyrinck

Images