BRUT | Løgstørgade 2, 2100 Kopenhagen
Nederlands English

Over Brut

BRUT is een ontwerpbureau gespecialiseerd in het verbeteren van onze alledaagse leefomgeving, met expertise op het vlak van stedenbouw, architectuur en publieke ruimte. 

We hebben de ambitie om zowel het architectuur- als het stedenbouwspoor parallel te volgen. Aangezien elk architectuurproject, zeker in een stedelijke context, ook een stedenbouwkundige component heeft en elk stedenbouwkundig project ook een architecturale implicatie, zijn we er zeker van dat de combinatie van beide sporen een belangrijke meerwaarde oplevert.

Binnen onze opdrachten staat het ontwerpend onderzoek centraal. BRUT staat voor verfrissende, nieuwe en creatieve ideeën. Elke opdracht is voor ons een nieuwe uitdaging die we met een open vizier willen benaderen. De context van het project is de motor van onze creativiteit. Dit gaat van de specifieke wensen van de opdrachtgever tot de ruime stedenbouwkundige omgeving van het project. We trachten telkens op zoek te gaan naar de identiteit van de plaats en het project om deze vervolgens met onze concepten te versterken.

Ruimte is een schaars goed dat we zo slim mogelijk moeten benutten. In elk van onze projecten proberen we de beleving van de ruimte te maximaliseren, niet alleen in absolute cijfers, maar ook in tijd en gebruik. Densiteit, vermenging en meervoudig ruimtegebruik zijn geen doelstellingen op zich, maar middelen om een optimale levenskwaliteit te garanderen, zowel voor de private gebruiker, als voor het collectief geheel en de publieke omgeving.

Elk van onze projecten komt tot stand door het voeren van een holistisch proces waarin een evenwicht gezocht wordt tussen de maatschappelijke, ecologische en ecomonische effecten van onze herontwikkelingsprojecten. Zo streven we naar de realisatie van duurzame projecten die kunnen rekenen op een breed draagvlak bij alle mogelijke gebruikers.

BRUT is opgericht door twee partners die samen voor ingenieur-architect studeerden aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Na deze studies bewandelde ieder zijn eigen curriculum, maar toch kruisten onze wegen regelmatig en werkten we samen aan verschillende wedstrijden en workshops. In 2005 besloten we onze uiteenlopende ervaringen te bundelen in BRUT en een gezamenlijk project uit te bouwen. Ondertussen bestaat ons team uit 8 mensen met een brede waaier aan kennis en ervaring. Samen kunnen we opdrachten van uiteenlopende schalen en met diverse programma’s aan.

Als jong bureau gaan we leerrijke samenwerkingen niet uit de weg. Ondertussen hebben we een netwerk uitgebouwd van gespecialiseerde bureaus waarop we beroep kunnen doen om onze eigen capaciteit aan te vullen.

Ondernemingsnummer: BE 0899.144.864

Orde van Architecten, Raad Vlaams-Brabant, Reglement van beroepsplichten